Butiken Matpiraten fick en förfrågan om att leverera harakirikorv till ett större evenemang. Korvens styrka är mellan 1,5 och 2 miljoner SHU, jämfört med en paprika som är noll och en habanero som är ungefär 300 000. Mio Svahn, en av butiksägarna på Matpiraten, fick då en idé.
– Vi kommer på massa galna saker vi vill göra. När vi fick den här förfrågan råkade jag säga på ett möte att det vore kul att testa, säger Mio Svahn.
Han fick stå för sitt ord och efter att ha fått med sig vännen och kunden Poyan Sandnell på noterna stod de i går i butikens kök och stekte två harakirikorvar.
– Jag brukar säga att spontaneitet är en av mina bra sidor, men den kanske har en baksida också, säger Mio Svahn.
När korvarna steks osar en kryddig doft ut i rummet och han hostar till när han andas in.
– Jag vet inte riktigt varför jag gör det här.
Korven kommer att säljas i butiken från och med i dag, men man får hämta den i charkdisken.
– Man köper den nog inte för att avnjuta med familjen, det är mer som en rolig grej för kompisgänget, säger Mio Svahn.
Ute i butiken har ett gäng kunder samlats för att bevittna tävlingen. Den som lyckas få i sig sin korv först, eller den som äter mest av den, vinner.
– Vad tävlar vi om? Man vill ju inte vinna en till korv. Äran och en liter filmjölk, då är jag nöjd, säger Poyan Sandnell.
Filmjölk, bröd och jordnötter står redo om korvens hetta blir för stark. Första tuggan slinker ner utan problem. Vid andra tuggan börjar det brännas i munnen. Vid tredje tuggan, som är den när många ger upp, tåras ögonen på Mio och Poyans panna pärlas.