Men Salwa har inte stora förhoppningar att få fram papperet i tid. Sjukhuset där hon tjänstgjorde under två år av sin specialistläkarutbildning ligger i krigszonen.
– Det är farligt där, säger hon.
Lyckas hon inte är hon rädd att hon hamnar längst bak i kön igen, med en ny lång väntan för att få utbildningen godkänd.
Salwa Alissa kom tillsammans med man och två barn till Eskilstuna för 1,5 år sedan. En 24-årig dotter valde att stanna i Syrien för att bli klar med sin tandläkarutbildning. Salwa är orolig för hennes säkerhet och hoppas att hela familjen snart ska vara återförenad i Eskilstuna. Också hennes man är läkare. Nu vill de fortsätta sina yrken i Eskilstuna.
– Det är bra här. Eskilstuna är en liten stad. Folk är trevliga och hjälpsamma och vi har flera släktingar som bor här. Dessutom finns många av mina patienter från Syrien här numera.
Ibland stöter Salwa på dem på Vårdcentralen City där hon gör praktik ett par dagar i veckan för att lära sig mera om det svenska sjukvårdssystemet.
– Salwa är en tillgång, försäkrar hennes handledare Marseel Yousif, sjuksköterska som själv kommer från Irak.
– Patienterna känner sig trygga med henne, inte minst för att hon talar arabiska.
Nu delar Salwa sin tid mellan vårdcentralen och SFI:s snabbspår till svenskan. I likhet med många andra nyanlända läkare är hon frustrerad över att tvingas följa en allmän kursplan istället för att koncentrera sig på medicinsk svenska.
– Jag vill fortsätta arbeta som barnläkare och jag behöver öva, säger hon.
Nu försöker hon istället hålla kunskaperna vid liv genom självstudier framför datorn och språkträning framför tv:n.
Samtidigt gäller det att få fram det saknade tjänstgöringsintyget från det syriska sjukhuset. Annars saknar Salwa Alissa dokumentation för två år av sin specialistläkarutbildning.
– Då kanske jag måste göra om hela utbildningen och det tar minst fem år, fruktar hon.