Ingen medalj för Eskilstunakock

Det blev ingen guldmedalj för Sörmlandskockarna Jonas Karlsson och Jonathan Kasche i finalen av Årets kock. Vinnare blev Jimmi Eriksson.

16x9Årets kock.jpg

16x9Årets kock.jpg

Foto:

Sörmland2016-02-11 16:35

– Det känns obeskrivligt, sa Jimmi Eriksson när han fick reda på att det var han som hade vunnit.

Till vardags arbetar han på den ansedda Stockholmsrestaurangen Lilla ego, vilket är samma restaurang som Eskilstunasonen Jonathan Kasche också arbetar på.

– Det var kul att det var en från krogen som vann men samtidigt känns det tråkigt att inte vinna själv, säger Jonathan Kasche till Eskilstuna-Kuriren.

Torsdagens final bestod av två tävlingsmoment. I det första var det en fiskrätt, bestående av norsk hälleflundra och norsk kungskrabba som skulle tillagas. I det andra momentet var det svensk rådjurssadel.

– Jag är nöjd med min insats. Det flöt på och det var kul att laga mat. Jag hade däremot lite problem med att få till min finish på kötträtten, säger Jonathan Kasche, som i det första tävlingsmomentet lagade en bakad hälleflundra med brynt och krispig kungskrabba, röd curry samt variation på kål.

Det var för 33e året i rad som tävlingen Årets kock arrangerades.

För Jonathan Kasche, 21 år och uppvuxen i Hållsta, var det första gången han var med i tävlingen.

Även Björkvikskocken Jonas Karlsson från Noga matstudio, debuterade i Årets kock.

I finalen lagade han bland annat en socker- och fänkålsstekt hälleflundra, spisgrillad och kryddglaserad frikadell på kungskrabba, kål, mannagryn och mandel.

De båda Sörmlandsfinalisterna fick gott omdöme av juryn och tävlingen beskrevs som oerhört jämn.

Det var däremot Stockholmskocken Jimmi Erikssons noribakade hälleflundra och gratinerade kungskrabba med broccoli, soja och mandel som fick juryn på fall.

– Det känns helt ofattbart, sa han samtidigt som han tog emot priset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om