Lägenheten som enligt hyresavtalet omfattar fem rum och kök har en area på 219 kvadratmeter och är avsedd som bostad. Men förutom den familj på fem personer som redan bodde där, placerade kvinnans företag ytterligare åtta ensamkommande flyktingbarn i lägenheten. Normalt sett placerar man inte fler än tre barn i samma familj.
Under hösten 2015 började polisanmälningar och klagomål från andra hyresgäster att droppa in. Det var tydligt att det var för många människor som bodde i lägenheten. Dessutom betalades inte hyran. Hyresvärden förstod att allt inte stod rätt till, och fick hjälp av Fastighetsägarna. Familjehemmet drevs i sådan omfattning att man menade att den var näringsverksamhet vilket inte var tillåtet enligt kontraktet.
– Det var barn som hade förmedlats av det aktuella Sörmlandsföretaget, berättar hyresvärden för Eskilstuna-Kuriren.
Flyktingbarnen som placerats i lägenheten var alla tonåringar mellan 14 och 17 år. I den brevväxling som ägt rum mellan Fastighetsägarna och hyresgästerna, som Eskilstuna-Kuriren har tagit del av, framgår att totalt 14 personer har vistats lägenheten.
Men varken den utpekade kvinnan eller den nu vräkta hyresgästen håller med om att antalet personer skulle ha varit ett problem.
– Det var tio rum i lägenheten och var inte några problem alls, säger den nu brottsmisstänkta kvinnan.
Men av hyreskontraktet framgår att det är fem rum?
– Nej det var tio rum, säger hon.
Hyresgästen har gett sin version och protesterat i en speciell inlaga till hyresnämnden och skriver:
"Angående flyktingbarnen som jag hade hos mig var inneboende som familjehem och dom var sex stycken. Inte 14 st som hyresnämnden påstår".
Hyresvärden ansåg att det inte blev någon bättring. Han försökte få hjälp både från brandmyndigheterna och socialen. Men eftersom det sörmländska familjehemsföretaget hade placerat barnen från andra kommuner runt om i Sverige - kunde inte socialtjänsten i den egna kommunen göra något.
– Jag har bollats runt så oerhört mycket, säger han.
På något vis klagade slutligen något av flyktingbarnen till sin hemkommun. Andra kommuner fick samma information och i dag är alla flyktingbarnen borta från hyreslägenheten. Var de är nu är oklart.
– Jag vet till och med att personal från en kommun själv åkte till lägenheten och hämtade hem barnet till sin kommun, säger hyresvärden.
För hans egen del hamnade hela ärendet slutligen i hyresnämnden som nyligen fattade beslut om att mannen och kvinnan som hyrt lägenheten skulle vräkas. Vräkningen gjordes helt nyligen med hjälp av kronofogden. En händelse som gnager hos hyresvärden eftersom familjen hade egna barn.
– Jag vet inte alls vart de har tagit vägen, säger han.
Några pengar för obetalda hyror har han fortfarande inte fått. Skulderna uppgår enligt dokumenten till cirka 73 000 kronor.
Nu återstår renovering av hela lägenheten innan det går att hyra ut igen.
– Allt är tömt nu. Vi måste bland annat riva ur hela badrummet. Om man inte vårdar barn på ett fint sätt, hur tror du då man vårdar en lägenhet, säger han.
LÄS MER: Svårare för kommunerna att hålla koll när externa företag anlitas