Nu bjuds på en aptitretande runda i Sörmland

Är du sugen på lokal mat i helgen? Grattis, då kanske Aptitrundan är något för dig. Den arrangeras för elfte gången och sker på många olika platser i Sörmland.

i Hälleforsnäs gästar Karin Liljegren Eskilstuna matkultur Högtorp gård.

i Hälleforsnäs gästar Karin Liljegren Eskilstuna matkultur Högtorp gård.

Foto: Karin Liljegren

Sörmland2021-09-10 15:57

Nu i helgen arrangeras Aptitrundan i Sörmland. Det är elfte året som Sörmlands Matkluster arrangerar länets största enskilda matevent. 65 lokala matföretag från föreningen kommer att ha öppet för att bjuda på smakprover, visa upp sin verksamhet, ha sina produkter och måltider till försäljning.

Som besökare kan du utforma rundan utifrån din nyfikenhet dina egna smaklökar. För den matintresserade finns det mängder med gårdsbutiker och producenter att besöka. Intresset för den sörmländska maten är stort, och i den växande måltidsturismen har man nu etablerat sig som ett av de främsta matlänen i Sverige.

undefined
Rebecca Adolfsson och Viktor Sund från Passage ordnar vinprovning i Eskilstuna.

I år har det tillkommit flera nya deltagare på rundan. Utanför Bettna finns Berga gård som säljer kött och korv gjorda på gårdens eget gräs- och naturbeteskött. I Stallarholmen deltar Megs kök som står hos Stallarholmens brygghus. Är du nyfiken på naturviner ordnar den nya medlemmen Passage vinprovning mitt i Eskilstuna. Gillar man sniglar kan man passa på att besöka Båltnäs gård utanför Katrineholm. Där befinner sig Ca Le Jonstorp från Julita och säljer sörmländska escargots i vitlökssmör.

I Hälleforsnäs gästar Eskilstuna matkultur Högtorp gård, där kan man provsmaka en frukt- och grönsakskollektion av rabarber och chili, samt olika sorters kimchi, marmelader, kryddmixer och rabarbernektar. Mitt i Nyköping hittar man Tovastugan som serverar lunch på lokala råvaror.

Matkluster.se finns alla deltagare samt kartor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!