Rekryteraren: "Det gäller att vara på"

Ulrika Hedsand arbetar med att rekrytera sjuksköterskor till landstinget. Personliga brev till sjuksköterskestudenter, studerandeträffar och rekryteringsmässor är hennes metod.

Foto:

SÖRMLAND2014-12-29 09:05

– Det gäller att etablera en bra kontakt från början. Jag är sjuksköterska själv och har erfarenhet som chef, så jag förstår frågorna de ställer. Kan jag inte svara själv bollar jag vidare till den som kan, säger Ulrika Hedsand, som är sjuksköterskerekryterare på halvtid i landstinget Sörmland sedan snart två år.

Hon besöker högskolorna och universiteten i länet och angränsande landsting för att presentera landstinget Sörmland och hälsa välkommen hit. Den personliga kontakten är jätteviktig, anser Ulrika Hedsand, som även skickar ett personligt brev till sjuksköterskestudenterna som går den sjätte terminen på Mälardalens högskola.

– Det gäller att vara på, de har så mycket erbjudanden i dag. Vi ligger ju så till att vi konkurrerar både med andra landsting som det går att pendla till, kommunerna och de privata arbetsgivarna.

Lönemässigt ligger landstinget Sörmland bra till, framförallt för nyutexaminerade sjuksköterskor där Sörmland ligger bland de högsta. Rekryteringen går också ganska bra, erfar Ulrika Hedsand, som framförallt riktar in sig på nyutexaminerade.

– Men jag har också kontakt med enheterna när det gäller specialistsjuksköterskor. Vi har en annons som ständigt ligger ute på intranätet så det går alltid att söka jobb hos oss, säger Ulrika Hedsand.

Mellan december 2013 och september 2014 anställdes 115 sjuksköterskor. Under samma period slutade 113 sjuksköterskor, varav 90 slutade på egen begäran och resten var pensionsavgångar.

– Vad det beror på att folk slutar vill jag inte spekulera i, säger Ulrika Hedsand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om