Ibrahim al Sallom är röntgenläkare och Neddal Ahaj Mostafa barnläkare, både kommer från Syrien. Imen El Ferjani från Tunisien har också hon en specialistläkarexamen.
Alla tre har uppehållstillstånd och håller på att traggla sig igenom de olika stegen i Svenska för invandrare, SFI.
Men helst av allt vill de börja arbeta igen.
Det har gått sex månader sedan Ibrahim al Sallom skickade in sin ansökan om att få sin syriska läkarutbildning prövad av Socialstyrelsen.
– Sedan dess har jag inte hört ett ljud. Sex månader är detsamma som 1 068 förlorade arbetstimmar.
Flyktingströmmen från krigets Syrien har inneburit att Sverige tar emot fler högutbildade flyktingar än tidigare. För att möta detta har SFI i Eskilstuna inrättat särskilda snabbspår för studievana elever.
De tre läkarna har alla gått snabbspåret, men är inte helt nöjda. Undervisningen är alldeles för allmänt hållen, tycker Imen El Feriani.
– Vi läser till exempel mycket klassisk litteratur. Men vi är läkare och ska inte bli författare. Under tiden vi läser Shakespeare riskerar vi att glömma våra medicinska kunskaper.
Neddal Ahaj Mostafa gör just nu praktik på vårdcentralen City. Han är tacksam för den hjälp han får med sjukvårdssvenskan, men säger att han vill ha ett jobb och inte praktik.
– Jag vill inte gå på bidrag. Jag vill tjäna pengar och försörja min familj.
Nyligen kunde han återförenas med sin fru.
– Jag är så tacksam mot Sverige för att ni tagit emot oss. Nu vill jag återgälda med mitt arbete. Jag vet ju att ni har brist på läkare.
Medan veckorna går utan att det kommer något besked från Socialstyrelsen växer frustrationen. Ibrahim al Sallom börjar undra om han hamnat i rätt land.
– Jag har en syrisk kollega som hamnade till Tyskland i stället. Han är redan igång och jobbar. Vi kanske ska flytta till Tyskland vi också?
På Socialstyrelsens hemsida meddelas att myndigheten för närvarande handlägger ärenden som inkom i juni 2014.