Meja slog igenom 1993 med hitlåten Happy i musikprojektet Legacy of sound. Låten släpptes i 20 länder. Efter två succéalbum blev Meja soloartist 1995 och ett år senare släppte hon sitt första soloalbum. Det gjorde henne megastor i Japan där hon sålde en miljon album och hon vann priser som den bäst säljande artisten. Hitlåten All 'bout the money några år senare spelades på radiostationer i hela världen.
Men Meja, som spelar i Skottvångs grufva på lördag, har en anknytning till Sörmland som går långt tillbaka i tiden. Förutom att hon har jobbat med producenten Douglas Carr, som bor i Stallarholmen, har hon själv bott i Mariefred.
– Jag tror att jag gjorde en av mina första utlandsturnéer med Mariefredskören. Vi åkte runt och sjöng på olika sällen i Europa, i Beneluxländerna. Jag tror att jag gick i åttan eller nian, vi bodde i Mariefred i ett år, säger Meja.
Du samarbetar med Amnesty International, med låten Yellow ribbon, för att stödja Albert Woodfox. Kan du berätta vem han är?
– Han är en man som nu har suttit i isoleringscell i USA i 43 år. Fängelset är en gammal slavplantage, men när slaveriet förbjöds så bytte det skepnad och blev fängelse. Fångarna utför fortfarande arbete på bomulls- och majsfälten. Han är anklagad för mord på en fångvaktare, hans dom har hävts tre gånger, men han sitter ändå bakom lås och bom.
Vad är du mest stolt över under alla dessa år som artist?
– Det är nog att jag har orkat att hålla mig kvar i den här knäppa branschen i över 20 år, att jag är envis.
I dagarna lägger Meja sista handen på ett nytt album som släpps den 14 maj.