Sörmlands media sänder live för Ukraina

Lokala organisationer gör stora insatser för att hjälpa de som drabbats av kriget, både på plats i Ukraina och i Sörmland. Genom en livestreamad gala vill Sörmlands Media lyfta initiativen och sprida kunskap om hur allmänheten kan hjälpa till.

Stadsmissionen, Pingstkyrkan, Svenska kyrkan och Röda korset är några av de organisationer som mobiliserat sig efter Rysslands invasion av Ukraina.

Stadsmissionen, Pingstkyrkan, Svenska kyrkan och Röda korset är några av de organisationer som mobiliserat sig efter Rysslands invasion av Ukraina.

Foto: Joakim Serrander

Sörmland2022-04-20 08:45

Stadsmissionen, Pingstkyrkan, Svenska kyrkan och Röda korset är några av de organisationer som mobiliserat sig efter Rysslands invasion av Ukraina. Tisdagen den 26 april har de bjudits in till Valvet i Eskilstuna för att berätta om sina insatser i en gala som direktsänds på Sörmlands medias sajter. 

– Det är ett sätt för oss att bistå de hjälporganisationer som finns lokalt i deras arbete med att stötta människor som flytt eller hjälpa människor på plats. Vi vill ge dem en plattform för att nå ut med vad de gör och hur man kan hjälpa till, säger Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sörmlands Medias tidningar.

Eskilstuna-kurirens politiska redaktör Alex Voronov kommer också att finnas på plats för att begripliggöra Rysslands invasion, och erbjuda en strimma hopp till de som tvivlar på Ukrainas chanser.

– För att kriget ska ta slut krävs att Ukraina vinner. För det krävs dels att Ryssland får stryk på slagfältet, dels att dess resurser för krigföring tar slut. Det kan räcka med några månader innan Ryssland får slut på materiel eller soldater, eller att kriget blir för dyrt för Rysslands hårt ansatta ekonomi. Eftersom Ukraina aldrig kommer att ge upp är det oundvikligt. Frågan är bara när det sker. Jag håller det för lika sannolikt att kriget pågår i två månader som fem år till, säger han.

Galan direktsänds den 26 april klockan 19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!