Sörmlands Media stödjer Ukraina

Med anledning av den ryska invasionen av Ukraina har Sörmlands Media fattat beslut om stöd till barn och journalister i landet genom organisationerna UNICEF och Reportrar utan gränser.

Sörmland 28 februari 2022 18:01

– Det vi ser hända bara några hundra mil bort är fruktansvärt för Ukraina, för Europa, för världen och inte minst alla människor som befinner sig på plats. Vi vill, precis som många andra personer och organisationer, ge vårt stöd i denna svåra situation, säger Sörmlands medias vd Jenny Hoflund.

Vad innebär stödet rent konkret?

– Det innebär ett rent ekonomiskt stöd till organisationerna UNICEF och Reportrar utan gränser.

UNICEF är ett organ inom FN som arbetar för alla barns rättigheter. Organisationen finns på plats i Ukraina där behovet av akut sjukvård, tak över huvudet, mat och dricksvatten ökar dag för dag. Reportrar utan gränser är en internationell yttrandefrihetsorganisation som stöttar journalister i Ukraina.

– Journalistik är vår huvudverksamhet och ligger oss nära om hjärtat. Vi vill med detta stödja oberoende och det fria ordet, värden som är särskilt viktiga i en situation som den som nu pågår i Ukraina, säger Jenny Hoflund.

– För barnen vill vi göra det vi kan för att minimera lidandet i den oerhört utsatta och hjälplösa situation de befinner sig i. Att som barn behöva uppleva krig måste vara något av det mest traumatiska en människa kan uppleva. Vår förhoppning är att vårt bidrag till UNICEF ska göra skillnad för barn på plats i Ukraina.

Sörmlands Media har vid tidigare kriser gjort liknande bidrag, och samarbetat med bland annat Röda Korset och lokala pingstkyrkor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Kriget i Ukraina

Följ Natotoppmötet i Madrid

Följ Natotoppmötet i Madrid
Ukraina

Rysk robot kan ha träffat fel mål

Rysk robot kan ha träffat fel mål
Ishockey

Svensk förlänger med KHL-klubb trots krig

Svensk förlänger med KHL-klubb trots krig
Ukrainakriget

Ryssland kräver stopp för Sidas verksamhet

Ryssland kräver stopp för Sidas verksamhet

Alex Voronov: Ukrainska soldater slår tillbaka

Ukrainska soldater slår tillbaka
Visa fler