TV: Så skyddar du maten i värmen

Rötmånaden infaller från slutet av juli till slutet av augusti, den allra varmaste och fuktigaste perioden på året. Något som bakterierna gärna frodas i.

Sörmland2013-07-24 16:18

Tack vare kylskåp och frys behöver vi inte bry oss lika mycket om hur vädret är denna månad. Däremot kan temperatur och luftfuktighet vara bra att ha i bakhuvudet vid mathandling eller en picknick.

– Det finns en poäng att ha rötmånadsvädret i huvudet. Det går ju att skydda maten mot varmt väder nu, men det är inte alla som gör det. I det ideala fallet ska man ju hålla kylkedjan från affären och hem och på picknickar och utflykter blir maten snabbare förstörd när det är varmt ute, sa ta hjälp av en frysväska när du fraktar din mat, säger Rikard Dryselius, mikrobiolog på Livsmedelsverket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!