Från 39 till 69 sjukhusfall på ett dygn

Antalet patienter som vårdas för covid-19 i Sörmland fortsätter att öka. I dagsläget uppgår siffran till 69 personer, en ökning med 30 personer sedan i tisdags. Ytterligare två personer har avlidit.

25 mars 2020 15:09

På onsdagen meddelade Region Sörmland att totalt 69 patienter vårdas inneliggande på sjukhus i länet. Av dessa vårdas 15 personer på intensivvårdsavdelning på antingen Nyköpings lasarett eller på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Ytterligare tre personer får intensivvård utanför länet. 

Totalt har nio personer i Sörmland avlidit till följd av coronaviruset. Det är en ökning med två personer sedan tisdagens siffror. Det åttonde dödsfallet bekräftades av Region Sörmland redan på onsdagsförmiddagen, medan det nionde fallet bekräftades först på onsdagseftermiddagen. De två personerna ska ha varit kvinnor över 70 år och haft underliggande sjukdomar. 

Flera personer har oberoende av varandra inkommit med tips till tidningen under onsdagen. Det gällande att allt fler verksamheter på sjukhusen i länet ställer in planerad och icke akut verksamhet. Enligt tidningens källor har patienter till röntgen på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm fått sina besök inställda, likaså patienter inom öron-, näsa- och halskliniken. 

Regionen säger på onsdagen att inget beslut ännu har fattats kring mer inställd vård, men att det är på gång. 

Ställer ni in vård för att förhindra smittspridning inom dessa verksamheter?

– Nej, det handlar om att ställa om personal till andra verksamheter där de behövs som mest. Det har ingenting med brist på skyddsmaterial att göra, säger Maria E Karlsson, kommunikationsdirektör.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Persson