Nytt gripande i dejtinghärvan

Polisen har gripit ytterligare en person som misstänks ha varit aktiv i den så kallade dejtingligan i norra Sörmland. Det är en 17-åring, som precis som de övriga som är frihetsberövade i fallet, är hemmahörande i Strängnäs.

14 maj 2019 12:13

Det var på tisdagsförmiddagen som nätet drogs åt runt den misstänkte 17-åringen och polisen grep honom.

– Han är just nu delgiven misstanke om grovt rån, säger Lars Franzell på enheten för grova brott i Eskilstuna.

Hur reagerade han?

– Det var ett lugnt gripande, säger Lars Franzell.

Sedan tidigare sitter fyra personer häktade misstänkta för rån och grovt rån som har skett under dejtingligans framfart bland personer som via olika kontaktsidor på internet har sökt kontakt med kvinnor.

Det är tre män i åldrarna 18–19 år och en 20-årig kvinna som tycks ha haft sin bas i Strängnäs kommun.

Om den nu frihetsberövade 17-åringen också ska begäras häktad vet inte Lars Franzell än. Åklagaren avgör det. Enligt Franzell beror det på vad 17-åringen säger i förhör och han ska först få en offentlig försvarare vid sin sida.

För närvarande är alltså 17-åringen misstänkt för grovt rån, men omständigheterna vill inte Lars Franzell berätta något om. Det kan också bli så att han kommer att delges misstanke om fler brott under utredningens gång.

– Det här kommer att ta tid. Vi kommer att få struktur på utredningen men det kommer att ta tid. Det är inte heller uteslutet att fler personer kommer att plockas in för förhör. Och jag kan tänka mig att en och annan är orolig just nu. De har varit väldigt aktiva i det här gänget, säger Lars Franzell.

Han utesluter inte heller att det finns fler personer som har drabbats av dejtingligan, men som fortfarande håller tyst och inte vågar ge sig till känna av olika skäl. Även om de kan ha blivit av med stora summor pengar, eller har misshandlats till exempel.

Polisen har fått kontakt med ytterligare en drabbad person de sista dagarna.

– Vi är uppe i sex kända målsägare just nu, säger Lars Franzell.

Fortfarande inga misstankar om att dejtingligan i norra Sörmland har någon koppling till den liga med samma tillvägagångssätt som utreds i södra länsdelarna?

– Nej, säger Lars Franzell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg 016–156