Boende om branden i nya stationshuset i Sparreholm

Nya stationshuset i Sparreholm är nu helt nerbrunnet och många boende i området berättar att det var en tom lokal som inte använts på väldigt länge. "Det brann som sjutton", säger Håkan Hesselius.

Ingrid Nordahl Strazds från Hyltinge Hembygdsförening.

Ingrid Nordahl Strazds från Hyltinge Hembygdsförening.

Foto: Angelica Säfvenberg

Sparreholm2024-06-19 12:36

Arbetet efter den kraftiga branden i nya stationshuset i Sparreholm fortsatte under onsdagsförmiddagen. Enligt räddningstjänsten gick byggnaden inte att rädda och enligt de boende i området som tidningen pratat med ska platsen länge ha varit vanvårdad.

– Vi såg det enorma rökmolnet. Brandbilarna kom snabbt på plats och det var skönt, men jag var orolig att det var Folkets hus som brann, för det hade varit katastrof, säger Ingrid Nordahl Strazds, från Hyltinge Hembygdsförening.

Området runt stationshuset har spärrats av och en förundersökning om misstänkt mordbrand pågår.

Håkan Hesselius bor i närheten och såg när det började brinna under tisdagen.

– Jag såg branden när jag cyklade förbi och det brann som sjutton, säger han.

undefined
Håkan Hesselius såg branden från cykeln.

Enligt honom så känns det inget speciellt att byggnaden nu har brunnit ner. Det blev även kraftig rök i samband med branden som ska ha synts i stora delar av samhället.

– Jag vet bara att det var någon person som jobbade med bilar här och sen så verkar verksamheten ha stannat för många år sedan. Det är synd om grannarna nu på morgonen för det luktar fortfarande mycket rök, säger Håkan Hesselius.

Bara en kort stund senare så möter vi Karl Persson och Göran Holmberg som står och undrar vad det är som har hänt. Enligt dem så vet de inte så mycket mer om byggnaden förutom att den länge stått tom och varit nedskräpad. 

– Det ser hemskt ut här, säger Karl Persson. 

undefined
Karl Persson och Göran Holmberg bor i området.
undefined
Räddningstjänsten arbetade för fullt under onsdagsmorgonen. Området runt byggnaden har spärrats av och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!