"Det svåraste är att kasta långt och pricka rätt"

Allt som behövs är en frisbee och lite motion. I går invigdes den nya unika banan i Sparreholm.

Sparreholm2013-06-12 07:42

Förra året nådde Sparreholmsträffen sin slutstation. Efter fem år hade 125 000 kronor samlats in och nu har pengarna börjat ge resultat, i går invigdes en frisbeegolfbana som tar sin början vid Sporthallen i Sparreholm. Den enda banan i sitt slag i Flens kommun.

– Det känns jättebra! Det är kul att det finns så mycket för de unga att göra i Sparreholm, säger Jane Nordrup som drog igång femårsprojektet Sparreholmsträffen.

Ett 70-tal elever från Ekbackens skola, lärare, föräldrar och andra nyfikna Sparreholmsbor hade samlats vid sporthallen i går efter lunch för att delta i invigningen.

– Det är kul att pröva någonting nytt som jag inte gjort så mycket förut! Det svåraste är att kasta långt och pricka rätt, säger eleven Emmy Wallin som var först ut på banan.

Sparreholmsungdomar hjälpte till och grävde hålen som sedan fylldes med gjuten betong och de korgar som ska prickas med frisbeen.

– Det är imponerande hur mycket pengar de har samlat ihop och föräldrarna här i Sparreholm är fantastiska. Det här är ett perfekt exempel på hur det kan uppstå positiv energi kring ortsutvecklingen, säger Karina Krogh, projektledare för ortsutvecklingen i Flens kommun.

Frisbeegolfbanan består av nio hål som är utspridda på gräsplanen vid sporthallen, i den intilliggande skogen och nere vid vattnet. Det går utmärkt att spela med sin egen frisbee, men vill man ha mer anpassade frisbees så kommer det finnas att låna i Sparreholms kiosk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om