Dubbelt nominerad - nu ska Lina Dolk ta revansch

Förra året föll Lina Dolk på målsnöret, i år kan hon ta revansch då hon är nominerad i två kategorier på Flens Idrottsgala.

Sparreholm2014-01-28 06:00

Trots att Lina Dolk bara hunnit 16 år har hon många års elitsatsning på dressyr bakom sig. Redan i 12-årsåldern tillhörde hon toppskiktet i Sverige och har sedan dess fortsatt att skörda framgångar.

Lina var även förra året nominerad i kategorin årets unga idrottare och i år är hon dessutom nominerad i kategorin årets kvinnliga idrottare. Chans till dubbel revansch med andra ord för Lina som fick se sig slagen på idrottsgalan förra året.

— Jag blev jättechockad, det kom som en rolig överraskning. Det känns kul och det är jätteroligt att Flen uppmärksammar oss som idrottar. Det ger en extra kick att visa kommunen vad jag gör.

Säsongen som gick var framgångsrik för Lina, hon tog SM-silver i lag med sin klubb Årsta-Runsten Sportryttare, kom fyra individuellt i Nordiska mästerskapen och tvåa i lag. Dessutom vann hon tre starter i en tävling i Ungern och kvalade in till junior-SM som avgörs i år.

— Det var min framgångsrikaste säsong hittills. Jag har tävlat mycket internationellt och det har varit jätteroligt.

Under fjolåret red dessutom Lina in många andras hästar och har även skaffat en ny häst själv.

— Jag har lagt ner mycket tid på träning och tävling, det har utvecklat min ridning väldigt mycket.

Målet den här säsongen är att träna upp den nya hästen, Jouleen, så att den är redo för junior-SM i sommar. Och så siktar Lina förstås på att ta hem en, eller bägge, priserna på idrottsgalan.

— Det är kul att bli nominerad som både ung idrottare och kvinnlig idrottare, det visar att det jag gör uppskattas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om