Husmor gläds åt att få laga mat på skolan

Birgitta Larsson, husmor på Ekbackens skola, tycker att det är positivt att skolan får behålla sitt tillagningskök. Hon menar att en fördel med att laga maten nära eleverna är att ytterst lite mat kastas.

Sparreholm2009-10-14 06:30

Husmor Birgitta Larsson har arbetat 23 år i skolkök och är vid det här laget ganska säker på att beräkna hur mycket mat som går åt vid en skolmåltid. Och om elevernas magar hungrar mer än vanligt går det att rätta till, som när hon i går såg att makaronerna började närma sig botten av karotten och kokade lite till.

Anpassar mängden efter behov
– Här ser jag direkt hur mycket barnen äter och kan anpassa mängden mat efter det. En annan fördel är att barnen känner matlukten ut på skolgården och blir sugna på att äta, säger Birgitta Larsson.

Läs hela artikeln i onsdagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om