Oviss framtid för Dax Door - igen

I går begärde Karlit AB i Karlholmsbruk företagsrekonstruktion. Det påverkar Dax Door Produktion AB och dess 35 anställda på fabriken i Sparreholm.

Sparreholm2012-06-28 12:57

Förra året lade Dax Door ner sin fabrik i Katrineholm och fabriken i Sparreholm har drabbats av flera varsel de senaste åren. Nu blåser det åter snåla vindar kring företaget. Dax Door ingår i Karlit koncernen som inte lyckats få ekonomin i balans. På måndagen begärde därför Karlit AB företagsrekonstruktion tillsammans med Dax Door Produktion AB och Kadax Produktion AB.

- Jag är på väg ut till fabriken i Sparreholm just nu för ett första möte. Jag ska göra det yttersta för att rädda företaget undan konkurs, men jag har svårt att svara på hur läget ser ut i stunden innan jag har fått se över verksamheten, säger juristen Peter Smedman när Eskilstuna-Kuriren når honom under tisdagen.

Peter Smedman ska ta reda på vilken potential det finns hos Dax Door och hur resultatet ska kunna vändas uppåt. Dessutom finns det en rad leverantörer och kunder att ta hänsyn till. Senast den 11 juli ska en preliminär plan vara klar.

- Det mest ideala vore om vi kunde rädda verksamheten och gå stärkta ur det hela, men det är för tidigt att sia om det, säger Peter Smedman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om