Spinningfest för barncancerfonden på Safiren: "I år ska vi slå rekordet"

Spinningentusiaster på Safiren ska cykla i tolv timmar för att samla pengar till barncancerfonden.

– I år ska vi slå rekordet, säger Elin Nilsson.

1 mars 2019 06:15

För femte året i rad arrangerar Safiren bad och fritid i Vagnhärad Spin of hope där deltagarna ska hålla igång spinningcyklarna under tolv timmar.

Elin sätter sig på en av spinningcyklarna i salen där det svettiga eventet går av stapeln den 30 mars.

– Jag brukar få gåshud av att se lagen göra det här tillsammans, säger Elin som är instruktör under flera av passen den på eventet.

För att hålla motivationen och kämpaglöden hos deltagarna i liv brukar hon som instruktör ”go all in”.

– Förra året körde jag ena timmen utklädd till Lady Gaga med silverklänning och allt, säger Elin och skrattar åt minnet.

I år kommer det bli extra känslosamt för Elin att trampa på för cancerfonden.

– Min mamma gick hastigt bort i cancer förra våren, Elins ögon tåras, jag tror att många av deltagarna har en relation till någon som är sjuk eller gått bort i cancer. På så vis känns det extra fint att göra en sådan här insamling, säger Elin.

Intresset för eventet på Safiren är stort och redan är 16 av 17 spinningcyklar köpta. För att delta betalar varje lag, bestående av upp till tolv personer, 1500 kronor eller 3000 kronor för en spinningcykel som ska rulla oavbrutet under tolv timmar mellan klockan 07-19.

– Det är många lokala företag, föreningar och kompisgäng som anmält sig, det känns verkligen jättekul. Än så länge har vi fått in 25 500 kronor men som sagt i år ska vi slå förra årets rekord på 33 140 kronor, säger Elin.

Målet med Spin of Hope är att samla in pengar till Barncancerfonden, för att hjälpa och stödja cancerdrabbade barn och deras familjer. Eventet arrangeras av lokala föreningar över hela landet, bland annat på Safiren. 2018 deltog 133 anläggningar i Sverige. Totalt deltog cirka 30 000 personer. Då lyckades man enligt barncancerfonden att samla in 6 500 000 kronor.

Så här fungerar Spin of hope

Du deltar i lag om 1-12 personer som turas om att hålla igång en spinningcykel i 12 timmar. Du kan även boka in dig på drop in-plats om det är svårt att få ihop ett lag. Hör med din lokala arrangör om det finns platser.

Lagavgiften är 1 500 kronor. Om ni är 12 deltagare i laget blir det 125 kronor per person. Om ni vill bidra lite extra bokar ni en Guldcykel för 3 000 kronor. Man kan även stödja den lokala arrangörens insamling genom att swisha. Nummer kommer att finns på arrangörens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson