Att det var något på gång i Stallarholmen på lördagen gick inte att ta miste på. Bilar stod lite varstans på Brogatan, vilket inkluderade trottoaren, när det var dags för tredje upplagan av Korv och bröd-festivalen. Och gudarnas makter var verkligen med arrangörerna i år. Folk trängdes i solen inne på Gula industriområdet.
– Jag är jätteglad, vi firar in våren, säger Maria Printz, som arrangerar festivalen tillsammans med Lasse Dahlén.
– Det är sådan bredd i år, från Mattias Dahlgren som har restaurang på Grand hotel, till våra egna inhemska tjejer som gör thaikorv. Det är som det ska vara. Det är publiken som gör att utställarna vill komma hit, fortsätter Maria Printz.
Arrangemanget invigdes med prinskorvsbandsklippning, och strax därefter tog Mikael Smedsbye och Uffe Larsson plats på scenen för att ge festivalen en musikalisk inramning. Självklart spelades "Varmkorv boogie".
För korvmakaren Jon Randow, Korvhantverk Stockholm, var det premiär. Han började den egna tillverkningen för två och ett halvt år sedan. Utbildningen fick han i Jämtland och genom praktik i Tyskland.
– Jag använder inga tillsatser, inga E-ämnen, ingen nitrit. Det är endast kött och kryddor, förklarar stockholmaren.
Korven håller i en månad, vilket kan låta märkligt, men det är rent och skärt hantverk. Hemligheten är mjölksyrakultur, berättar korvmakaren.