Värdshuset Gripen öppnar – i ny regi

Värdshuset Gripen i Stallarholmen har legat nere sedan den 27 september. Nu är det klart att krogen öppnar i ny regi.

Gripens värdshus bommade igen i slutet av september, men efter årsskiftet kommer restaurangen att öppna igen.

Gripens värdshus bommade igen i slutet av september, men efter årsskiftet kommer restaurangen att öppna igen.

Foto: Magnus Ornhammar

Stallarholmen2021-12-10 04:43

– Jag hoppas det blir bra och jag ser fram emot att öppna, säger Afshin Hamidi som tar över driften av restaurangen.

Värdshuset arrangerade senast ett evenemang den 25 september i år. Två dagar senare meddelade dåvarande restaurangchefen Lenny Söderlund via restaurangens Facebooksida att verksamheten skulle ta en tillfällig paus.

Den 19 oktober uppdaterades Facebooksidan igen, denna gång informerades det om att driften av värdshuset skulle överlåtas, och att de var intresserade av att hitta någon ny för att ta över krogen.

Nu står det klart att det blir Uppsalabon och tidigare krögaren Afshin Hamidi som tar över verksamheten på värdshuset. Lägenheten i Uppsala behåller han, men han kommer även att bo i Stallarholmen för att ha nära jobbet.

undefined
Afshin Hamidi som tar över verksamheten på Värdshuset Gripen har tidigare drivit restuarang i Uppsala.

Själv har han inte någon stark relation till Sörmland. Innan han besökte värdshuset för första gången var det närmaste han kommit ett besök till Mariefred. Det var genom en vän han kom i kontakt med värdshuset.

– Jag kände en person som visste om att de sökte efter någon som kunde ta över driften och berättade det för mig. Jag blev intresserad och åkte dit för att kolla upp den och sen slog jag till, säger han.

Det han hittills har sett av Stallarholmen säger han sig tycka om. Naturen och läget vid vattnet passar perfekt för ett värdshus.

– Det är jättefint, men om man jämför med Uppsala är det en annan värld. Men jag har både bott och haft restaurang i en liten by utanför Uppsala så det är inte helt nytt.

Den restaurang som han tidigare ägde gjorde han sig av med förra året. Sedan dess har han väntat på att ge sig in i branschen igen.

– Jag sålde min restaurang 2020 och efter det avvaktade jag på grund av corona.

undefined
Enligt Afshin Hamidi kommer utbudet till största del vara samma som innan stängningen – men pizza blir ett nytt inslag i menyn.

Förhoppningen är att restaurangen ska öppna i början av 2022. Tills dess pågår det förberedande arbetet.

– Det är lite som ska renoveras först, men det blir inte så stora förändringar

Den största förändringen blir att installera en pizzaugn i köket. I övrigt kommer utbudet likna det tidigare enligt Afshin Hamidi som också försäkrar att namnet – Värdshuset Gripen – blir kvar.

Med sig från Uppsala tar han en del av vad som ska bli den nya personalstyrkan, men han ser även möjligheterna till att rekrytera lokalt.

– Jag har några jag känner som följer med mig, och jag kanske jagar några som har jobbat på Gripen som vill komma tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!