– Dagen efter ert reportage i januari blev vi erbjudna att flytta hit, säger Johan Ek när tidningen två dagar före jul dyker upp i den lilla byn väster om Stallarholmen.
Jämfört med var brygghuset tidigare huserade är detta ett markant uppsving.
– Ja, här går man nästan vilse. Vi har 300 kvadratmeter att jobba på, säger Johan Ek som är "enormt tacksam" för den hjälp han och hustrun Maria Ek, vd, fått av hyresvärden.
Mikrobryggeriet är inrymt i en före detta kolada, och senare bilverkstad.
Maria Ek har stora planer:
– Vi ska söka tillstånd för en uteservering där smörrebröd och något gott att dricka erbjuds.
Redan nu kan brygghuset stoltsera med en gårdsbutik.
– Vi har haft öppet på lördagarna i advent. Det har verkligen gått bra. Men vi tar bara in ett sällskap åt gången under pandemin, säger Maria Ek.
En pandemi som medfört att krogarna, bland annat i Stockholm, inte gör så många beställningar från Stallarholmens brygghus. Däremot visar Systembolaget fortsatt ett stort intresse.
– Vi finns på åtminstone sex ställen kring Mälaren, och gästspelar i vissa butiker, konstaterar Johan Ek.
Populärt just nu är julmusten och julölen. I sortimentet ingår även biprodukter som senap och fröknäcke. Som en röd tråd finns ölen med när dessa produceras.
Stallarholms profilen Stefan Seidel gör ett inköp i butiken när tidningen kliver in genom dörren.
– Jag är enormt stolt över att vi har ett bryggeri med ortens namn, säger han.