Klassiska bakverk och en finsk surdeg

Det var inte många som trodde på Marika och Patrik Nilssons idé om ett konditori i Stallarholmen. De flesta trodde att de skulle vara borta inom ett år, till och med Patrik själv. Men med mycket jobb och jävlar anamma har de blivit ett uppskattat inslag i -Stallarholmsbornas vardag. Och nästa år fyller Konditori Selaön tio år.

Stallarholmen2009-07-23 06:30

Biskvier, wienerbröd och vetelängder. Det är de traditionella godsakerna som ligger Marika Nilsson varmast om hjärtat, de som måste finnas på ett konditori. Innan hon och hennes man Patrik tog över lokalen vid Stallarholmens torg var det videofilmer som stod i hyllorna.

– Det hade funnits konditori i en annan lokal vid torget, men ingen hade stannat kvar för att driva det särskilt länge, berättar Marika.

Därför vågade ingen tro på ett varaktigt konditori i samhället. Och när Marika och Patrik efter kort tid plötsligt blev utan konditor kändes det för en stund hopplöst.

Läs hela artikeln i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om