Han hittade drömjobbet i Stallarholmen: "Fullt ös här"

"Nästan för bra för att vara sant." Sedan slutet av juni driver Lenny Söderlund Gripens värdshus. Därmed har en barndomsdröm gått i uppfyllelse.

Nya restaurangägaren på Gripens värdshus, Lenny Söderlund, tillsammans med servitrusen Josefine Gustafsson.

Nya restaurangägaren på Gripens värdshus, Lenny Söderlund, tillsammans med servitrusen Josefine Gustafsson.

Foto: Lars Kilström

Stallarholmen2020-07-12 17:32

– Jag har alltid velat ha en egen restaurang. Att chansen skulle uppstå här i Stallarholmen känns fantastiskt, säger 41-åringen.

Han känner till trakten väl då barndomens somrar tillbringades vid Herresta. Senare skaffade hans föräldrar ett hus på Selaön.

– Vi var ofta där och trivdes mycket bra. Så vi valde att flytta hit från Stockholm 2017, bland annat tack vare den fina skolan, säger Lenny Söderlund som arrenderar Gripen av ägarfamiljen Hjelm.

Lenny Söderlund har erfarenhet av krogbranschen men de senaste två decennierna har han arbetat på em smidesfirma i Huddinge.

– Jag driver det företaget också och ska fortsätta med det, två–tre dagar i veckan. Resten av tiden ägnar jag åt Gripen. Jag har fantastiska team på bägge håll.

Jobbar du 50–50 eller mer?

– På slutet har det varit minst 16 timmar i veckan – vi har haft fullt ös här med städning, byggnationer, planering av menyer och inköp.

En ombyggd container står nu på uteserveringen ett kort stenkast från Mälaren.

– Containern ska fungera som en extra barservering på terrassen.

Dagens lunch serveras alla vardagar. Onsdag–lördag håller Gripen öppet om kvällarna.

– Det viktiga för mig är bra bemötande och måltider som både smakar magiskt och är snyggt upplagda.

Lenny Söderlund är en allätare men det finns en rätt han har svårt för.

– Surströmming! Min kökschef Widjan Cederlid har dock bestämt att vi ska fixa en surströmmingsskiva här, så jag får väl lov att vänja mig vid doft och smak ...

Karta: Stallarholmen Restaurang & Bensin AB Preem
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!