Albin Kirchhoff har nyligen lämnat mellanstadiet, och därmed Stallarholmsskolan.
Men under vårterminen i årskurs 6 deltog han och fem andra elever i ett projekt, "Skapa Stallarholmen", vilket hade initierats av Stefan Seidel på Drömfabriken.
– Uppgiften var att förbättra närsamhället, och jag tog kontakt med skolan, berättar Stefan Seidel.
Förutom Albin Kirchhoff har Oskar Ekholm, Ludvig Andersson, Elvis Hellsten, Julie Stedt samt Minnea Wallerström varit involverade.
– Det är kul med unga, engagerade medborgare, konstaterar kommunens fritidschef Anders Lexell som också varit en viktig faktor i projektet.
– Både han och Stefan är jätteschyssta, säger Albin Kirchhoff och får medhåll av de tre andra killarna (Julie Stedt och Minnea Wallerström hade inte möjlighet att närvara den aktuella dagen).
Fyra av gruppens medlemmar lottades fram medan de två övriga anslöt lite senare.
– De frågade också andra elever på skolan om vad de ville utveckla i Stallarholmen, och fick även delta i RF-Sisus ledarutbildning inför sommaren. De har haft sommarjobb på Östabadet några timmar varje torsdag, i samband med evenemang, förklarar Stefan Seidel.
– Gruppen har gjort ett bra arbete, framgång föder framgång.
Tack vare sextettens arbete har Kulan, skolans näridrottsplats, kunnat fräschas upp liksom trasiga maskor nere på Toresunds IP.
Men i särklass mest krut las på Östabadet på Selaön.
Det ursprungliga målet var att med hjälp av kommunen och lokala företag kunna införskaffa ett hopptorn för minst 60 000 kronor.
– Tyvärr så gick det inte att ha ett hopptorn här, det kändes lite jobbigt med tanke på hur mycket tid som lagts ner och all fakta vi tagit fram, säger Albin Kirchhoff och kompisarna nickar instämmande.
Drömmen grusades när mätningarna som gjordes i sundet visade att vattnet inte var tillräckligt djupt.
– Säkerhetsaspekten är viktigast, och det finns riktlinjer att följa. Jag tror till exempel att om du ska ha en tre meter hög anläggning måste det vara fyra meter djupt. För att komma dit ska man ända ut i farleden, berättar Anders Lexell.
I stället fick sjätteklassarna ta fram andra idéer kring Östabadet.
– Det är Stallarholmens största badplats, och ortens stora mötesplats tillsammans med Ica och IP. Därför behövs det mer aktiviteter för ungdomar, säger Marcus Andersson.
Med kommunens hjälp har nu Östabadet fått en ny beachvolleyplan, en grillplats med bänkar ska inom kort sättas på udden och nya papperskorgar med komprimerande egenskaper finns på plats.
– Då slipper man ju se pizzakartonger ligga och skräpa på marken, förklarar Anders Lexell.
Lite extra sand har också adderats på själva stranden.
– Ett lyft för Östabadet, summerar fritidschefen.
– Jag hoppas på fortsatta samarbeten med ungdomar. Både med den här gruppen och med andra konstellationer i framtiden, fortsätter Anders Lexell.
Stefan Seidel uppskattar fritidschefens engagemang.
– Under våren hade han avstämningar med barnen varje vecka via Zoom. Det var helt suveränt.
Albin Kirchhoff är också mycket tacksam:
– Det gick väldigt snabbt att få hit volleybollplanen, och den har visat sig vara populär.
På vilka andra sätt kan badet utvecklas?
– Vi funderar på en rutschbana vid vattnen för de lite yngre barnen.
Den 18 augusti börjar Albin och hans kompisar årskurs sju i Mariefreds skola.