Sophie Zelmani med i nya säsongen av "Så mycket bättre"

I den nya säsongen av "Så mycket bättre" på TV4 får vi följa Stallarholmsbon och artisten Sophie Zelmani, som redan i första avsnittet öppnar upp om sin scenskräck. "Jag har aldrig tänkt att det här är något jag skulle klara av", säger hon i programmet.

Sophie Zelmani är en av alla artister som under hösten kommer att tolka låtar i programmet.

Sophie Zelmani är en av alla artister som under hösten kommer att tolka låtar i programmet.

Foto: Linus Hallsénius/Peter Knutson

Stallarholmen2024-10-09 06:15

Nyheten i korthet

  • Artisten Sophie Zelmani deltar i den nya säsongen av "Så mycket bättre" på TV4. Hon öppnar upp om sin scenskräck och delar sin resa genom karriären.
  • Zelmani, som slog igenom 1995, har 14 album bakom sig. Trots sin framgång har hon kämpat med rädsla för att stå på scen, något hon delar i programmet.
  • I programmet hyllas Zelmani av andra deltagare för hennes öppenhet. Hon framför även en tolkning av Backyard Babies' "Wasted Years" som rör tittarna.

I den 15:e säsongen av "Så mycket bättre" får tittarna återigen följa folkkära artister när de under en sommarvevcka på Gotland tolkar varandras låtar. Utöver musiken så bjuds det också på många personliga berättelser om artisternas karriär och liv. 

En av dem som medverkar i den nya säsongen i höst är Sophie Zelmani, som 2002 hittade ett torp i Stallarholmen för att få en paus från storstadslivet. Numera delar hon tiden där med boendet i Stockholm.

Redan i introduktionen till programmet öppnar hon upp om sin oro över att medverka.

– Jag önskar att jag hade någon att hålla i handen. Jag får tuffa till mig innan jag kommer fram, säger hon i bilen strax innan hon ska träffa de andra deltagarna. 

Sophie Zelmani slog igenom 1995 med låten "Always you" och sedan dess har det hunnit bli 14 album. Men när det kommer till att stå på scen är det något hon har jobbat med länge.

– Det handlar bara om rädsla. Man kan inte bara säga nej. Då händer inget, säger Sophie Zelmani om varför hon trots allt valde att medverka i "Så mycket bättre".

Hon fortsätter:

– Jag har bestämt mig för att jag ska njuta också. Jag får inte vara med om det här igen.

undefined
Deltagarna i årets säsong av "Så mycket bättre".

Strax efter att hon anlänt till huset får hon en fråga från Peo Thyrén, känd från Noice, om just scenskräck.

– Det var värst de första 20 åren, svarar Sophie Zelmani och skrattar.

Artisten Seinabo Sey hyllar Sophie Zelmani lite senare i avsnittet för hon vågar vara så öppen.

– Vi kommer att ha jättemånga fina samtal, säger Seinabo Sey.

Lite senare i avsnittet samlas alla deltagare vid det (för många tittare) välkända middagsbordet. När som helst kan det plinga till i glaset och det är dags för en ny tolkning. 

Louise Lennartsson, sångerska i Estraden, är först ut med att tolka en av Sophie Zelmanis låtar. En svensk version av "The World Ain´t pretty" som går hem hos såväl skaparen själv som de andra deltagarna.

undefined
Dregen är en deltagarna i "Så mycket bättre".

Bara en liten stund senare i programmet är det dags för Sophie Zelmani själv att ta ton. Det blir en hyllning till Backyard babies "Wasted years". Ett känslosamt framträdande som rör Louise Lennartsson till tårar.

– Om jag skulle vara en rockstjärna skulle jag vilja vara som du, säger Sophie Zelmani till Dregen innan hon gör sig redo för framträdandet.

Tidningen har sökt Sophie Zelmani som avböjer för en kommentar, med hänvisning till att hon jobbar för fullt på sitt kommande album.

Karta: Grå Gåsen Hotell & Restaurang
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!