– Vi är roade av god mat och efter att ha ätit kanin vid flera utlandsresor visade det sig vara ganska svårt att hitta kaninkött här hemma och dessutom var bara 30 procent av köttet som säljs i Sverige uppfött här, säger George.
– Eftersom vi drömt om att flytta ut på landet såg vi vår chans. Sedan dess har vi gått kurser och certifierat oss hos Svenska kaninproducenters förening och nu är vi i gång.
Kaninerna föds alltså upp som köttdjur och utöver det förädlas deras pälsar. Något som fått flera att höja på ögonbrynen.
– I början var folk rädda att kaninerna skulle rymma och äta upp deras blommor. Men annars skulle jag säga att folk är avvaktande positiva, men visst har vi stött på en del otrevligheter. Det har varit ett fåtal djurrättsaktivister som inte tycker om vad vi gör. Men ingen av dem har varit här utan de har tyckt till på sociala medier, säger George.
Under uppstarten av gården har paret haft några ledord att luta sig mot: Det ska vara bra djurhållning i bra miljö som ger god mat.
I dagsläget finns det 20 avelshonor och tre avelshanar på gården. I flera av burarna finns det ungar. George öppnar en av burarna och ut kikar en nyfiken hona, Molly. I det lilla boet som finns i buren återfinns hennes elva ungar.
– De här små har precis öppnat ögonen, de är väl tre veckor nu ungefär. Alla våra kaniner är av rasen New Zeeland, det är en lämplig storlek och de har bra päls som vi förädlar.
Ungarna bor tillsammans med mamman i åtta veckor. Efter det håller kullen ihop tills de är tolv veckor innan hanar och honor separeras för att det inte ska bli oönskat tillskott. Slaktfärdiga är kaninerna vid sexton veckor.
– Då väger de ungefär tre kilo, säger George.
Kaniner slaktas som de flesta andra djur, med hjälp av en slaktpistol bedövas djuret innan det avblodas.
– Kaniner tycker om att bli kliade mellan öronen, så det gör vi precis innan vi skjuter. De hinner inte märka någonting. Jag skulle vilja säga att det är respektfullt mot djuret.
Hur smakar kaninkött?
– Som en blandning av kyckling och fläsk kan man säga. Men köttet är ganska kompakt, inte lika sladdrigt som kyckling. Egentligen smakar det inte så mycket, men det är ett magert kött som tar till sig kryddor väldigt bra.
George vill gärna prata om kaninkött som ett klimatsmart kött.
– Kaniner tillgodogör sig näring väldigt bra och växer snabbt. Det går inte åt speciellt mycket energi och skapar inga växthusgaser.
Slutligen, hur känns det att äta upp ett djur som man tagit hand om och lärt känna?
– Jag kan bli äcklad av att stå och titta på sån där smörgåsskinka, det är ju bara hoppressat slaktavfall. Då känns det annorlunda att äta kaninkött från gården. Visst är det med blandade känslor men jag vet ändå att de haft ett bra liv. Vi känner och visar respekt för djuren hela vägen, vid uppförning, slakt och när vi äter dem, säger George.