Tage Berterud är 7 år och går på Finningeskolan. När tidningen besöker hans klass under fredagen bär många kompisar och lärare grönt för att uppmärksamma honom och diagnosen cp.
Tage föddes i vecka 27 tillsammans med sin tvillingbror Oscar och fick spendera många veckor på Mälarsjukhusets neonatalavdelning.
När tvillingarna var fem veckor gamla upptäcktes via ett ultraljud en blödning på Tages hjärna men där och då visste ingen hur eller om den skulle påverka hans utveckling.
När Tage sedan fick sin diagnos, spastisk cerebral pares, var han drygt ett år.
– Där och då blev jag ju arg på läkaren som kunde sätta en diagnos på mitt barn efter att ha klämt lite på hans fot. Vi visste ju att det kunde bli så men det blir så definitivt när någon säger rakt ut att ditt barn har en cp-skada, säger Katarina Berterud och fortsätter:
– Båda killarna var ju lite sena i utvecklingen på grund av att de föddes så extremt prematura. Men när Oscar lärde sig sitta blev det så tydligt att Tage helt saknade den bålstyrka och kontroll som krävdes.
En av de vanligaste fördomarna som mamma Katarina stöter på är att människor tror att en person med cp har en intellektuell funktionsnedsättning.
– Cp varierar otroligt mellan alla personer med diagnosen och mindre än hälften har en intellektuell funktionsnedsättning.
Den vanligaste frågan familjen får när de berättar om Tages diagnos är om han går i en vanlig skola.
– Alla tar för givet att man inte gör det, men Tage går i en vanlig skolklass precis som de flesta andra barn.
Att Tage är en pratsam och glad kille blir tydligt direkt, då han inom loppet av en minut både presenterat sig, sina lärare och sin diagnos för tidningen.
Med sig under sina dagar i skolan har Tage sin resurs Emil Schramm.
– Det är otroligt roligt att jobba med Tage, han är alltid glad, säger Emil Schramm.
Tage visar en gnuggis av en fjäril på sin hand och berättar att han fick den under sitt besök på habiliteringen under gårdagen.
– Jag var där och provade ut nya skenor till benen, berättar han.
Förutom skenorna Tage har på benen under dagtid har han speciella nattortroser som hjälper honom att stretcha ut musklerna när han sover.
– Varje gång jag tar ett steg så stretchar jag automatiskt ut mina muskler, det gör inte Tages vilket innebär att de över tid blir förkortade. Därför måste de stretchas under nätterna vilket inte alltid är jättekul för honom. Han måste ligga med benet sträckt och låst och foten är vinklad i mer än 90 grader, berättar mamma Katarina Berterud.
Oscar som också är på plats under intervjun berättar att de tycker om att spela tv-spel tillsammans när de är hemma.
På grund av Tages diagnos är finmotoriken påverkad. Det gör att vissa moment i skolan tar lite längre tid. Här har han stor hjälp av sin resurs Emil som till exempel kan anteckna Tages svar i matteboken.
– Tage får också skriva på datorn ibland istället för att skriva för hand, berättar hans lärare Charlotte Norman.
På frågan vad som är roligast i skolan svarar Tage utan att tveka en sekund:
– Att spela "king". Jag ska öva jättemycket så jag blir bäst i området på king. Sen kommer jag bli superproffs när jag går ut ettan.