Anmälan och motanmälan efter bråk i Matarket

"Det som hände ger dålig reklam åt hela Präntaren". Så säger Adam Hillstedt, färskvaruchef på Matarket, efter torsdagskvällens bråk vid butikens godisavdelning.

Det var vid självplocket som en väktare konfronterade två personer som snattade och åt godsaker. Sedan uppstod ett tumult inför ögonen på personal och kunder.

Det var vid självplocket som en väktare konfronterade två personer som snattade och åt godsaker. Sedan uppstod ett tumult inför ögonen på personal och kunder.

Foto: Lars Kilström

Strängnäs kommun2019-10-25 17:27

Strax efter klockan 18.30 kallades polis till gallerian sedan väktare och två misstänka godistjuvar hamnat i dispyt.

– Jag har förstått att det blev ett tumult, men känner inte till detaljerna, säger Adam Hillstedt, som uttalar sig för Matarkets räkning då den ordinarie butikschefen är på ledighet.

Enligt polisens noteringar ska två män ha observerats stjäla och även provsmaka godis inne i butiken.

– Det verkar som att väktaren sett hela förloppet från mycket nära håll och sedan ingripit. Vi är överlag mycket nöjda med vårt och väktarnas samarbete, deras närvaro i Präntaren skapar trygghet, berättar Adam Hillstedt som på fredagen hade flera samtal med kunde om incidenten.

Båda de misstänkta männen är i 25-årsåldern, en kommer från Strängnäs och den andra från Stockholmstrakten. Väktaren ska vara några år yngre.

Väktaren har anmält männen för våldsamt motstånd, hot och våld mot tjänsteman samtidigt som han å sin sida blivit anmäld av de andra två för såväl misshandel som tjänstefel.

– Det här inträffade väldigt nära kassorna. Både personal och kunder ska ha blivit vittnen, säger Adam Hillstedt.

– Efter stängning städade personalen undan de värsta spåren, i samband med bråket hade några godislådor gått sönder, fortsätter färskvaruchefen.

Hur ser du på händelsen?

– Jag tycker det är väldigt nonchalant gjort att plocka åt sig godis och sen stå och äta av det inne i butiken. De hade tydligen stoppat ner ganska mycket godis i fickorna också.

Godisbråket mellan två misstänkta snattare och en väktare som inträffade på torsdagskvällen ger både den drabbade butiken och hela gallerian dålig reklam, anser  färskvaruchefen på Matarket.
Godisbråket mellan två misstänkta snattare och en väktare som inträffade på torsdagskvällen ger både den drabbade butiken och hela gallerian dålig reklam, anser färskvaruchefen på Matarket.
Karta: Präntaren
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!