Fartfyllt LSS-race – inget för fegisar

Många rallyfantasier gick i uppfyllelse på motorstadion i Härad i söndags. Över 20 förare från olika serviceboenden testade banan.

Strängnäs kommun 20 oktober 2019 18:41

Andreas Moberg får klartecken att banan är fri. Vi sitter i en ombyggt Opel Corsa, som vanligtvis tävlar i rally klass H, med 220 hästkrafter i 990 kilo bil som snart ska få bekänna färg. Efter ett kort hjulspinn på den blöta asfalten får däcken snart fäste och den första kurvan närmar sig oroväckande snabbt.

– Det här är så jäkla grymt! Farten är allt och det är en fantastisk känsla, säger Andreas Moberg på internradion. 

Det är bara att spänna skinkorna lite extra i det kupade sätet och hålla med. Det är andra gången Andreas Moberg kör rallybil, något som är svårt att tro för han bemästrar den orangea raketen som ett fullblodsproffs.

Tillsammans med drygt 20 andra, som bor på något av Strängnäs LSS-boenden, passade han på söndagen på att uppfylla sina rallydrömmar på motorstadion i Härad.

– Vi ordnade ett LSS-race tillsammans med motorklubben SAMS härute i våras och det blev väldigt uppskattat. Nu gör vi det igen och jag tror att vi har fått med oss dubbelt så många av våra boende som vill testa på, säger Jessica Resander som jobbar på Oxhagsvägens serviceboende.

Sex ekipage står till förfogande och efter fyra varv på banan rullar bilarna in i depån för förarbyte. En del nöjer sig med att åka med som passagerare. Simon Lindholm, från just Oxhagsvägen, är dock bara intresserad av att köra själv.

–Jag älskar att sitta bakom ratten när det går fort. Det bästa är när medpassageraren ser nervös ut – det är för festligt, säger han och garvar. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa