Nu förbereder kommunens måltidsservice en reservplan om det skulle bli stopp i leveranserna av mat till särskilda boenden. Stopp skulle kunna ske om chaufförer på transportföretaget eller en stor del av centralkökets personal blir sjuka.
I Campusköket har man packat konserver och andra torrvaror som ska räcka till 250 personer i tre dagar. Man har också satt samman en meny för lunch och middag. Mellanmål sköter personalen på boendena själva.
Mat som har packats är bland annat konserver med korv och skalad potatis samt kräm och pulvermos.
– På de tre dygnen hinner vi göra ett omtag. Det handlar om att köpa oss tid, säger måltidschef Karin Lundell.
Under torsdagen kördes maten till boendena. Måltidsservice tog hjälp av räddningstjänsten som kom med sin nya lastbil med baklyft. Personal från stadsmiljökontoret hjälpte till att bära all mat.
– Nu fick vi möjlighet att testa hur det fungerar när tre av kommunens verksamheter jobbar tillsammans.
Räddningstjänstens nya bil kan också användas till transport av mat om den ordinarie upphandlade transporten inte skulle fungera.
– Vi har vetat om att transporten, med bara två ordinarie fordon, är en svag länk. Det räcker med en punktering för att det ska bli stopp. De gamla kan inte vänta på maten. Att köra torrvaror till boendena i förväg är ett sätt att trygga leveransen.
Redan innan coronaepidimin startade planerade måltidsservice att bygga upp ett lager av torrvaror på varje boende.
– Men nu fick vi mer bråttom.