Insamlingsveckan för Världens barn är igång

Bössgeneralen Niclas Fournér hoppas på många bidrag under veckan för att slå förra årets insamlingsresultat, 280 000 kronor.

Strängnäs kommun 1 oktober 2019 07:32

– I fjol var första gången som jag var ansvarig för insamlingen till Världens barn. Nu har vi fasta bössor på 14 olika platser, bland annat på Ica Bengtsson, Statoil och Café Prinsen, så det ska inte vara svårt att skänka pengar om man vill. På fredag och lördag är vi även ute aktivt och skramlar, säger Niclas Fournér.

Kampanjen Världens barn pågår hela året men den här veckan är den stora insamlingsveckan. På fredag direktsänder SVT1 den årliga galan "Tillsammans för Världens Barn" som brukar inbringa många miljoner. Efter tv-programmet är folk extra givmilda, säger Göran Klingensjö som är samordnare för Världen barn i Sörmland.

– På lördag eftermiddag avslutas insamlingen och vi plockar in alla bössor. Vi är tre personer som räknar pengarna och klockan 18 ska summan rapporteras in till föreningen Riksinsamlingen, säger Niclas Fournér.

För att samla in ytterligare pengar till Världens barn blir det allsångskonsert på lördag i Olivehällskyrkan, klockan 18 och i domkyrkan finns det möjlighet att swisha pengar även efter det att själva kampanjveckan har avslutats. Röda korset skänker dessutom en dagskassa och även Pingstkyrkan 12 korgar.

Resultatet av årets nationella insamling presenteras på söndag, den 6 oktober klockan 18.15, i SVT1. Förra året inbringade kampanjen cirka 86 miljoner kronor.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och 14 svenska biståndsorganisationer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa