Karlsson i Solberga har gått i konkurs

Bolaget bakom varuhusen Karlsson gick inte att rädda efter den tidigare rekonstruktionen som avslutades i början av sommaren.

Bolaget bakom varuhuset Karlsson har begärts i konkurs, varuhuset i Solberga handelsområde håller öppet och drivs vidare av konkursboet.

Bolaget bakom varuhuset Karlsson har begärts i konkurs, varuhuset i Solberga handelsområde håller öppet och drivs vidare av konkursboet.

Foto: Åsa Wallin

Strängnäs kommun2019-09-26 19:11

Butikskedjan Karlsson omfattar fyra varuhus. Förutom i Strängnäs ligger butikerna i Högsby, Morgongåva och Bollnäs (som slagit igen under september men ingår i konkursen). Tre av varuhusen är fortfarande öppna, trots att ägarbolaget försatts i konkurs.

– Vi på advokatbyrån Dnovo driver nu konkursboet och söker efter den bästa lösningen i denna konkurs, säger advokat Magnus Knape och fortsätter.

– Vi kommer att hålla de fyra varuhusen öppna i konkursboet under tiden.

Vad händer med Karlsson varuhus i Strängnäs?

– I dag vet vi inte vad som händer. Det finns två alternativ eftersom bolaget ska försvinna. Antingen att lägga ned verksamheten med utförsäljning, vilket ligger nära till hands. Eller hitta en köpare till butiken.

Varuhusen har brottats med problem under en längre tid. Efter rekonstruktionen gjordes en ackordsuppgörelse vilken innebar att 75 procent av skulderna skrevs av.

Hur bråttom är det att hitta nya eventuella ägare?

– Det är alltid bråttom vid en konkurs. Vi måste lämna tillbaka lokalen till ägarna så fort som möjligt. Sen tänker vi på personalen också, så det är brådskande.

Hur många arbetar i varuhuset i Strängnäs?

– Jag vet inte exakt men det rör sig om runt tio personer.

Hur stora skulderna är i bolaget Karlsson är i dagsläget inte känt.

Innan rekonstruktionen i början av året hade Karlssons redan slagit igen sex olönsamma varuhus. 1 maj såldes ett varuhus och i juni stängdes sedan varuhuset i Bräkne-Hoby. I början av september stängdes även butiken i Bollnäs.

Karlsson Varuhus Sverige grundades år 2000 av Göran Karlsson som även grundade Gekås.

Varuhuset Karlsson i Solberga.
Varuhuset Karlsson i Solberga.
Karta: Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!