Strängnäs kommun visar vardagen på Instagram

Är du nyfiken på medarbetarna inom Strängnäs kommun? Sedan september finns möjligheten att klicka in bakom kulisserna via kommunens instagramkonto.

Strängnäs kommun 20 oktober 2019 05:51

– Det är ett bra sätt att bygga stolthet inom kommunen. Vi vill att medarbetarna ska inspireras av varandra, säger Sandra Vesterdahl, kommunikatör på Strängnäs kommun.

Under en vecka får en enskild medarbetare eller en enhet möjligheten att uppdatera kontot.

– Det kan vara någon som jobbar med administration, inom hemtjänsten eller på biblioteket. Vi presenterar hela verksamheten, högt och lågt. 

Under oktober månad får följarna bland annat stifta bekantskap med medarbetare på enheten för trygghetslarm och nattpatrullen. De tillgodoser omvårdnad för äldre, sjuka och personer med funktionsnedsättning som bor i hemmet och bjuder på en stämningsfull kvällsbild med tillhörande text:

"När mörkret faller och månen lyser klart lämnar kvällspersonalen över till nattpatrullen. Åtta personer per natt tjänstgör i fyra olika bilar som täcker vår kommun. De tar över från alla hemtjänstutövare. (...) Det är inte ovanligt att varje bil får köra runt 25 mil per natt och får sällskap av alla de vilda djuren som kommer fram medans vi andra säger godnatt".

– Det är en möjlighet att visa vad vi gör, vad människors skattemedel går till. Vi är stolta över det vi gör, säger enhetschef Sara Dahbo.

Sandra Vesterdahls farhåga – att en del skulle tveka inför uppgiften – kom på skam direkt.

– Tvärt om. Vi har fått tacka nej ibland, det är jättekul.

Framöver tar kommundirektören Lars Ekström över kontot.

– Han är given och var inte svårövertalad. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa