Den 28 oktober arrangerar kommunen en trygghetsvandring med start vid den nedlagda macken nära Enköpingsvägen. Det är Sven Olof Ersmaker som initierat vandringen.
– Tosterön och Abborrberget är ett eftersatt område, konstaterar SPF-basen när vi sammanstrålar på Flodins väg där tidningen också träffar Cecilia Moberg med sonen Arvid, 6 år.
– Det är jättebra att Sven Olof tagit tag i problemet. Frågan är inte om det ska ske en olycka här, utan snarare när, säger Cecilia Moberg.
Hon bor i en villa på Flodins väg och i den närmaste omgivningen finns det gott om andra barnfamiljer. Cecilia Moberg pekar på flera orosmoment i trafiken.
– Folk struntar i avstängningen längre ner på gatan och här händer det att de passerar i 70 kilometer i timmen, mot tillåtna 30 – raksträckan är alldeles för lång. Sen att vissa parkerar som de vill gör inte saken bättre, det blir dåligt sikt häromkring.
Tidigare var Flodins väg avstängd mellan Rosenvägen och Eriksgatan.
Men nu har avspärrningarna ersatts av förbudsskyltar som Sven Olof Ersmarker och Cecilia Moberg alltså upplever att vissa förare ignorerar.
– Jag har begärt en hastighetsmätning, men inte fått någon respons från kommunen, säger SPF-ordföranden som bor på en sidogata till Flodins väg.
– Flodins väg är väldigt trafikerad eftersom folk använder den för att skjutsa och hämta barn på skolorna både här och i Sundby park, resonerar Ersmarker.
Det finns fler prickar på kartan som han hoppas att trygghetsvandringen ska hinna besöka. Det gäller bland annat icke upplysta övergångsställen längs Enköpingsvägen.
Som tidningen tidigare skrivit jobbar kommunen på att förbättra belysningen på norra sidan om Tosteröbron.
– Har jag varit inne i stan och ätit en kväll vågar jag inte gå eller cykla hem, säger Cecilia Moberg.
Ska du vara med på trygghetsvandringen?
– Jag hoppas att flera av oss barnfamiljer kan delta. Då ska vi tala om att fartgupp är ett absolut måste.
Anders Ekman är stadsmiljö- och servicechef på Strängnäs kommun.
–Jag känner till att det saknas direkta farthinder på Flodins väg. Vi får se vilka idéer som kommer fram på trygghetsvandringen, säger han.
En mätning som gjordes på den aktuella gatan i september 2018 visade en snitthastighet på 36 km/tim, en maxhastighet på 59 km/tim och att det i snitt passerade 251 bilar per dygn.
– Jag vet inte exakt var den genomfördes. Men vi kan förstås göra en ny mätning, kanske redan om någon vecka,, säger Anders Ekman.