– När vi träffade boende i Stallarholmen, Läggesta och på Tosterön var det ett stort fokus på cykelbanor och belysning. Den biten har blivit klart bättre, säger Sanna Granbeck.
Trygghetsvandringarna har pågått i flera år och polisens närvaro bygger på ett kontrakt som upprättats med Strängnäs kommun.
– Det handlar om samverkan mellan flera aktörer och föreningar. Bra är att många önskemål ofta också går snabbt att åtgärda.
Enligt Sanna Granbeck uppskattas insatserna av boende i berörda områden och målet är att samtliga kommundelar ska uppmärksammas under året.
– Även om det inte är så många boende som sluter upp när vi väl besöker ett område får vi ofta bra respons. Folk gillar att vi kommer ut och lyssnar på dem.
På flera platser i centrala Strängnäs, där det tidigare varit stökigt, har det också blivit lugnare på senare tid.
– Både i Präntaren och vid resecentrum har det varit oroligt med bland annat skadegörelse. Den trenden är förhoppningsvis bruten, säger Sanna Granbeck och fortsätter:
– Jag vill gärna lyfta det positiva, men något som bekymrar mig är den liberala inställning som råder bland många unga vuxna när det gäller narkotika. Där har det gått åt fel håll.
Sanna Granbeck lovordar initiativet med kvällsaktiviteterna Fredagsfotbollen i Thomashallen och motsvarande ungdomsinsats i Åkers styckebruk på lördagkvällar.
– Det är ett bra exempel på lyckade insatser som alla blir vinnare på.