Ännu en Strängnäslärare tros ha sexutnyttjat elev

En lärare från Strängnäs åtalas nu för att ha sexutnyttjat en av sina elever. Mannen var samtidigt utsedd som kontaktperson för den 15-åriga flickan. Därför rubriceras brottet som grovt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

3 maj 2011 10:55

Det var under hösten 2009 som övergreppen började, enligt åklagaren. Den misstänkte mannen förmådde under ett års tid sin 15-åriga elev till flera samlag.

"Brottet är grovt då NN visat särskild hänsynslöshet genom att i sin egenskap av både betygssättande lärare och kontaktperson utnyttja målsägandens särskilt utsatta situation", skriver åklagaren i den stämningsansökan som lämnades in vid Eskilstuna tingsrätt i går.

Socialtjänsten hade förordnat den misstänkte läraren till flickans kontaktperson under större delen av den period som övergreppen ska ha pågått.

Det är andra gången på kort tid som skolorna i Strängnäs kommun hamnar i fokus för av ett sexövergrepp, där en lärare förgriper sig på en elev.

Hösten 2009 fastställde hovrätten en dom på fem års fängelse för grov våldtäkt mot en lärare i en Strängnässkola. I det fallet var det flickans klassföreståndare som förgrep sig på sin elev.

Den nu åtalade läraren erkänner i förhören att han haft en sexuell relation med flickan. Eskilstuna-Kuriren har tagit del av förhörsutskrifterna. I onsdagens papperstidning kan du läsa om hur läraren blev en allt större del i flickans liv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa