Föräldrarnas protester gav ingen effekt

Skolorna kommer att omorganiseras så som tjänstemännen föreslagit. Det säger Fredrik Lundgren (FP), ordförande i barn- och utbildningsnämnden som samtidigt menar att man tagit intryck av föräldraprotesterna.

10 september 2011 10:00

Politikerna kommer att ta beslut om den föreslagna omorganisationen av grundskolorna i Strängnäs stad vid sitt nästa möte den 20 september. Beslutet kommer alltså inte att skjutas upp som flera föräldrar krävt.

Den styrande Fyrklövern tänker också rösta igenom det förslag grundskolechef Andreas Gydingsgård och hans kollegor på utbildningskontoret tagit fram som betyder att Finningeskolan, Tosteröskolan och Vasaskolan blir F-3-skolor och Karinslundsskolan och Paulinska skolan blir 4-9-skolor.

De förslag som Moderaterna och kristdemokraterna kommer alltså inte heller få något gehör.

- Men föräldrarnas engagemang gör att vi nu gör två saker, säger Fredrik Lundgren som säger sig vara helt säker på att omorganisationen kommer bli det bästa möjliga för eleverna i Strängnäs stad.

Barn- och utbildningsnämnden kommer i samband med beslutet om omorganisation besluta att man ska lägga mycket kraft på omgörningen av inne- och utemiljön på Paulinska skolan och att föräldrarna ska få vara med från börja och påverka resultatet.

Lundgren säger att nämnden också kommer ge tjänstemännen i uppdrag att titta på vad det skulle kosta att tillåta skolskjutsar vid kortare sträcka än tre kilometer mellan hem och skola, vilket är det som gäller nu. Dessutom ska man titta på att tillåta skolskjuts till friskolor även om man inte har rätt till det till den kommunala skola eleven hör till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa