Skolornas omorganisation en fråga för regeringen

Namninsamlingar, Facebookgrupper och kaosartade möten med föräldrar. Protesterna mot den nya omorganisationen av skolorna i Strängnäs har varit många. Men trots det väntas politikerna i dag klubba igenom beslutet. Det har fått föräldern Nichlas Berger att lyfta frågan till regeringen.

20 september 2011 06:05

Många föräldrar har engagerat sig i förslaget om omorganisation av skolorna i Strängnäs. Men flera av dem upplever att de inte har fått någon respons från ansvariga. Nichlas Berger tröttnade och skrev ett mejl till statsministern och ministrar i regeringen som sysslar med barn- och utbildningsfrågor på olika sätt.

- Jag anser att vi inte har fått något gehör från barn- och utbildningsnämnden. Jag vill belysa för regeringen vad det här gör med Strängnäs på längre sikt, säger han.

Han tycker inte att det har funnits någon dialog mellan kommunen och föräldrar. Stormötet där föräldrar och intresserade bjöds in den 5 september beskriver han som kaosartat.

- Jag tror att det mötet var mer formalia i och med att gehöret från politikerna var noll.

Något svar från regeringen har inte Nichlas Berger fått. Han tror inte heller att politikerna kommer att ändra sig om förslaget.

- Tyvärr tror jag inte att de ändrar sig. Mellan raderna får jag en uppfattning om att man redan har fattat ett beslut, trots massiv kritik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!