Friskolorna nerringda efter skolbeslutet

Trycket på friskolorna i Strängnäs öka. Sedan debatten om omorganisationen av de kommunala skolorna startade hör betydligt fler föräldrar än vanligt av sig. - Vi har blivit nerringda av föräldrar, säger Claes Lundgren, rektor för Strängnäs Montessoriskola.

22 september 2011 06:11

Trots att höstens antagningar sedan länge är färdiga fortsätter föräldrar att höra av sig till Strängnäs Montessoriskola. I dagsläget står cirka 300 elever och förskolebarn i kö för att få börja. Till nästa läsår, hösten 2012, planerar skolan att utöka antalet elever till 36 i varje årskurs. Där är man alltså inte i dagsläget.

Enligt Claes Lundgren finns det också föräldrar som uttryckligen har sagt att de vill byta till friskola på grund av den omorganisation som kommer att ske av de kommunala skolorna.

- Ja, enligt de samtal som jag har haft. Man vill gardera sig, säger han.

Även de andra friskolorna upplever liknande saker. Till nästa höst hoppas 200 barn få plats i årskurs sex på Roggeskolan, enligt kölistan. Totalt sett står över 1 000 barn i kö till skolan. Även Friskolan Asken och Friskolan Karlavagnen har fått fler ansökningar den senaste tiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa