Lövsångarna vann – igen

Årets vinnare av Körbataljen blev återigen Lövsångarna. Det visade sig efter att publikens röster räknats samman. Men också de tre jurymedlemmarna gav utmärkelser för bästa framträdande och årets överraskning.

17 oktober 2011 06:10

För andra året i rad var det alltså Lövsångarna som kammade hem flest röster hos publiken när Körbataljen avgjordes i Paulinska konserthallen i lördags.

Årets batalj mellan Lövsångarna, Key Town Harmony och Roggekören karaktäriserades av mer scenkläder och koreografi.

Det var i fyra kategorier som körerna tävlade och efter varje framträdande kom de tre jurymedlemmarna med ett utlåtande. Efter att Key Town Harmony framfört ”Så skimrande var aldrig livet” delade juryn ut sina första femmor. Det var också för detta framträdande som Eskilstunakören fick utmärkelsen för bästa framträdande.
– Det var det mest musikaliskt njutbara, förklarade jurymedlemmen Johan Dunér.

Utmärkelsen för kvällens bästa överraskning gick till Roggekören som showade med paraplyer på scenen till låten ”It´s raining men”. Roggekören var också arrangör av bataljen och ordförande Johan Ekwall var nöjd med arrangemanget.
– Det blir en sådan interaktion mellan de som framträder och publiken som röstar. Vi i körerna sporrar varandra för att bli bättre, sade Johan Ekwall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linda Djapo