Föräldrarna tar upp kampen om Långbergsskolan

Långbergsskolans föräldrar vill att skolan flyttar tillbaka till Långberget. – Det var det vi blev lovade, det var därför vi gick med på en flytt, säger föräldraföreningens ordförande Maria Insulander.

12 december 2011 04:00

På tisdag tar barn- och utbildningsnämnden beslut om ombyggnation av Långbergsskolans gamla lokaler på Långberg där nu förskolan Trollskogen, före detta Storken, huserar.

Den omorganisation som barn- och utbildningsnämnden tog tidigare i år innebär att Långbergsskolan blir kvar i Karinslundsskolans lokaler och att Långbergsskolans gamla lokaler byggs om till förskolelokaler.

Långbergsskolans föräldraförening känner sig lurade.

– Flytten skulle vara temporär, tills det fanns en ny skola eller vi kunde återvända till vår gamla skola. Det är ju här Strängnäs växer. Nu verkar det löftet vara bortglömt, säger Annki Järhammer.

Men även om Långbergsskolan blir kvar finns det en rad frågor som föräldraföreningen menar att de inte fått besked kring.

– Hur blir det med bussningen, hur länge får barnen den? Och får våra barn gå kvar där ute till nian? Vilka upptagningsområden kommer gälla, hur blir det med fritis, säger Ulrika Karlsson som därför tillsammans med föräldraföreningens styrelse frågat föräldrarna på skolan hur de tycker att föreningen ska agera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa