Kvittenförrådet säljs – men affären ska utredas

Kommunstyrelsen har godkänt försäljningen av Kvittenförrådet. – Vi kan konstatera att det här inte är någon god affär, säger kommunalråd Jens Persson (C). Därför vill man nu att revisorerna tittar närmare på affären.

3 april 2012 08:52

Oppositionen krävde återremiss av försäljningen av Kvittenförrådet när kommunstyrelsen hade möte.

– Vi vet inte vad som är konstigt med den här affären, men något är det, säger Dag Bremberg (MFP) som var en av dem som vill se en utredning av hur kommunen kan göra en sådan förlust innan man beslutade om försäljning.

– Det är skandalartat att kommunen gör så dåliga affärer. Vi måste ta reda hur det kunna bli så, säger oppositionsråd Maria von Beetzen (M).

När det stod klart att det inte skulle bli så föreslog Bremberg att man skulle be fullmäktige föreslå revisorerna att titta närmare på hela affären.

– Det var försäljningen vi skulle ta ställning till. Men vi delar oppositionens syn på att detta behöver granskas, säger Jens Persson.

Fyrklövern gick därför på Brembergs tilläggsförslag. Nu ska fullmäktige ta ställning till försäljningen och förslaget till revisorerna. Oppositionen kommer då kräva, och förmodligen få, återremiss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa