25-åring anhållen för mordförsök

(Ny version 7:15) En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för försök till mord efter att ha skjutit en jämngammal man i benet i centrala Strängnäs på tisdagskvällen. – Vi söker efter ytterligare en gärningsman, säger Jocke Andersson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

22 maj 2012 20:32

Före 19-tiden på tisdagskvällen fick polisen in ett larm om en skottlossning på Lektorsgatan vid Månssons trädgård i Strängnäs. En 25-årig man hade blivit skjuten i benen.

Mannen fördes med ambulans till Mälarsjukhuset. Skadornas omfattning är enligt polisen oklara.

Vittnen ska ha sett två gärningsmän lämna platsen i en bil och köra i riktning mot E 20 uppger polisen. Flera polispatruller deltog i jakten efter gärningsmannen.

En man i 25-årsåldern är gripen och anhållen misstänkt för mordförsök. Den andre gärningsmannen söker polisen fortfarande efter.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Omständigheterna kring händelsen är i nuläget oklara enligt polisen. 25-åringen är bosatt i Strängnäs och liksom gärningsmannen känd av polisen sedan tidigare.

– Under onsdagen kommer vi att göra en teknisk undersökning på platsen, säger Göran Risberg, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Strengnäs Tidning har pratat med några killar på plats, som vars kompisar såg en del av händelseförloppet. Enligt deras uppgifter ska en litet gäng med några personer ha suttit och ätit Mc Donalds-mat i Månssons trädgård på tisdagskvällen. En av personerna i gruppen var 25-åringen.

Då stannade en bil och två män hoppade ut. De två männen sköt 25-åringen i benet och försvann sedan från platsen i en Volvo V40. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa