Utredningen kan växa

Polisutredningen om vad som egentligen hände under tisdagskvällen i Månssons trädgård vid domkyrkan i centrala Strängnäs fortsätter. En handfull poliser och ett par tekniker försöker ta reda på hur och varför den 25-årige mannen sköts på nära håll.

24 maj 2012 08:56

– Flera skott har träffat i underkroppen på mannen, skotten avlossades på nära håll, bekräftar Lars Franzell, chef för länskriminalens avdelning för grova brott.

De två männen är båda sedan tidigare kända av polisen, men de har ingen direkt relation till varandra. Mannen som misstänks ha skjutit är hemmahörande i Eskilstuna och mannen som blev skjuten är Strängnäsbo. En handfull personer, kanske fler enligt polisen, befann sig i Månssons trädgård på tisdagskvällen. Och polisen misstänker att det kan vara ett handeldvapen som användes vid skjutningen vid 19-tiden.

Var avsikten med skotten att döda?

– Att skjuta någon på så kort avstånd och inte träffa vitala organ gör att jag förmodar att det inte handlade om att döda utan snarare en gänguppgörelse. Men vi får se vad utredningen kommer fram till, säger Lars Franzell.

Mannen, skjuten i båda benen, vårdas fortfarande på Mälarsjukhuset i Eskilstuna och läs i papperstidningen om hur läkarna bedömer hans tillstånd. Läs också om de två vittnen som såg den misstänkte skytten fly brottsplatsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa