Folkets röst blir inte hörd i år

Folkomröstningen drar ut på tiden. – Det här är en komplicerad fråga, säger valnämndens ordförande Hans Bertil Karlsson (S).

18 oktober 2012 06:02

Den första oktober tog fullmäktige det väntade och slutgiltiga beslutet om att genomföra en folkomröstning om den nya skolomorganisationen. Trots det har valnämnden, som nu har att lägga fram ett förslag på hur den ska genomföras, inget möte förrän i slutet av oktober.

– Då ska vi träffas för att ta fram en arbetsplan för hur vi ska arbeta fram ett bra förslag, säger Hans Bertil Karlsson.

Men Mariefredspartisten och fullmäktigeledamoten Dag Bremberg kallar hela processen sorglig.

– Det är sorgligt att så få politiker har verklig respekt för demokratin, säger han och menar att den styrande majoriteten, Fyrklövern, också borde lova att följa folkomröstningsresultatet.

– Allt annat vore ett magplask. Det finns en anledning till att vi har en folkomröstningslag, att människor har den möjligheten. Fredrik Lundgren (barn- och utbildningsnämndens ordförande och folkpartist, reds.anm.) har sedan länge sagt att man inte kommer följa resultatet. Det är orimligt. Man kan inte strunta i en folkomröstning.

Läs mer i dagens pappersversion av Strengnäs Tidning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa