Trodde på löfte om inglasade balkonger

Två rättsliga instanser har sagt nej till att bostadsrättsinnehavarna får glasa in balkongerna. Men frågan är om inte Peab lurat sina kunder på Nygatan 30.

13 april 2013 06:00

Bostadsrättsföreningen Björkbacken har ansökt om bygglov för inglasning men plan- och byggnadsnämnden i Strängnäs kommun har sagt nej. Både länsstyrelsen i Södermanlands län och mark- och miljödomstolen går på plan- och byggnadsnämndens linje. Att glasa in balkongerna innebär att den tillåtna bruttoarean på 4 500 kvadratmeter överskrids. Och Peab har använt varje kvadratmeter att bygga lägenheter för.

Men inför byggnationen undrade Peab hur många av lägenhetsinnehavarna som önskade inglasade balkonger – men när sedan den första bygglovsansökan lämnades in hade man exkluderat de inglasade balkongerna från ansökan.

– Vi har blivit förda bakom ljuset, säger Bengt Wigström, en av de boende.

Men detta håller inte Peab med om.

– Vi har ju ingen gång lovat att det ska bli inglasade balkonger, säger Johnny Lundqvist, arbetschef på Peab, som menar att byggherren bara undersökt intresset.

Läs mer i Strengnäs Tidning (eller köp digitalt) om de olika turerna och vad bygglovschefen, Anders Solberg på Strängnäs kommun, säger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa