Sångare sjunger filmmusik

De skulle tänka på sex så lät det plötsligt bättre. Resultatet hör ni i lördagens konsert med Lövsångarna där temat är filmmusik.

6 mars 2015 14:15

Någon som personifierade det gamla Hollywood var sångaren och skådespelaren Frank Sinatra. En av hans mest kända låtar "New York New York" är också en av de låtar som finns på programmet när Lövsångarna ger konsert med uteslutande referenser filmens värld. När Strengnäs Tidning var på besök skulle sångarna drömma sig bortåt, iväg på äventyr, till en ny stad likt New York. De hamnade i Eskilstuna, vilket fick många att brista ut i skratt.

Storfilmerna "En officer och gentleman" och "Pulp fiction" finns också representerade på konserten, liksom Lejonkungen och den svenska filmen "Så som i himlen", som också handlar om en kör.

– Filmmusik tilltalar folk på så många olika sätt, man har bildminnen och man minns vad man tyckte om den, säger Johanna Jennische i kören.

De började öva efter sommaren med tog uppehåll i samband med julkonserten. Utstrålning är givetvis viktig när man står på scenen, och för den har bland annat en sångpedagog gett tips.

– Hon sa att vi skulle tänka på sex och då lät det plötsligt mycket bättre, berättar Johanna Jennische.

Förutom musik bjuds det även på filmanekdoter. Och som vanligt är det körledaren Magnus Ädel som håller i taktpinnen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linda Djapo