Kvinna våldtogs två gånger av olika män

Polisen bekräftar nu att en kvinna har anmält att hon våldtagits i närheten av Tosterön i Strängnäs under natten till söndag.

24 augusti 2015 11:30

Enligt initierade källor ska en kvinna ha blivit våldtagen två gånger utomhus, inom loppet av en timme. Först en gång på en plats, sedan när kvinnan flydde därifrån, ytterligare en gång av andra gärningsmän.

Tidigare under helgen har polisen varken velat avslöja brottsrubricering eller var händelsen inträffade, utan nöjt sig med att berätta att ett grovt våldsbrott har skett utomhus i Strängnäs. Men nu bekräftar Lars Liewenborg vid Sörmlandspolisen att det har kommit in en anmälan om grov våldtäkt som ska ha inträffat i närheten av Tosteröbron klockan 01.00-01.30 natten mot söndag.

Anledningen till polisens vaga rapportering förklarar Lars Liewenborg bero på att man tagit hänsyn till den drabbade kvinnan.

– Vi vill genomföra vissa utredningsåtgärder och klargöra vad som har hänt innan vi går ut med det, så att vi pratar om rätt saker. Det är en ganska traumatisk upplevelse för henne, säger Lars Liewenborg.

Kvinnan kommer att höras vidare under dagen och även andra kommer att höras i ärendet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa