Gymnaster prio i nytt idrottsbygge

Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om att påbörja projekteringen av den nya idrottshallen i Larslunda. Den öronmärks för gymnaster som hittills har fått mindre resurser än ishockeyspelare.

8 oktober 2015 14:11

Totalt har teknik- och servicenämnden 18 miljoner kronor avsatta för en ny idrottshall med inriktning på gymnastik. Planen är att påbörja bygget under våren nästa år, men för att det ska bli möjligt måste projekteringen börja före årsskiftet. För detta kan 10 procent av den beslutade investeringsramen användas.

Som tidningen har skrivit om tidigare finns en möjlighet att bygga idrottsanläggningar på 12 000 kvadratmeter i området som pekas ut som kommunens nya centrum för idrotts- och friluftsliv. Men när planerna för Larslunda presenterades i våras var det tydligt att en gymnastikhall för tjejer har högsta prioritet.

En sammanställning från Strängnäs kommun över kostnader, sett till utövare och idrott, visar att gymnaster får nästan hälften av det stöd som ishockeyspelare får varje år.

– Vi vill satsa på flickidrott, det är viktigt att vi jämnar ut det, att resurserna fördelas mer jämlikt, sade Sixten Skullman (M), ordförande i teknik- och servicenämnden, när planerna presenterades i våras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa